Dwujęzyczny projekt prozdrowotny


Projekt prozdrowotny „What food ingredients should we avoid – Какие ингредиенты в пище следует избегать?” został zrealizowany w dwóch językach obcych – angielskim i rosyjskim.
Uczniowie zgłębili wiedzę na temat szkodliwych dla zdrowia substancji zawartych w produktach żywnościowych oraz konsekwencjach ich długotrwałego spożywania.
Wystawę bardzo pomysłowych prac można podziwiać na szkolnym korytarzu. Zapraszamy do zapoznania się z informacjami, liczymy, że podniosą one świadomość naszej szkolnej społeczności. Najlepszą pracę pod względem merytorycznym i estetycznym wykonał Kamil Gąsowski z klasy 5c.
Projekt był realizowany pod nadzorem p.Izabeli Skup i p.Katarzyny Kruglicz.
Dziękujemy wszystkim, którzy włożyli swoją cegiełkę w budowanie prozdrowotnej odpowiedzialności. Zdrowie = odżywianie, wiem, co jem i czego unikam 🙂