Jadłospis – 19-23.09

Obrazek wyróżniający - stołówka

PONIEDZIAŁEK

  • Zupa kapuśniak z ziemniakami, pieczywo
  • Gulasz wołowo–warzywny, kasza
  • Pomidor w cząstkach, herbata owocowa

Alergeny – mąka, seler

WTOREK

  • Zupa brokułowa, pieczywo
  • A’la gołąbek po węgiersku, ziemniaki
  • Kompot wieloowocowy, owoc

ŚRODA

  • Zupa rybna z natką pietruszki, pieczywo.
  • Kotlet słoneczny, ryż
  • Surówka marchew z chrzanem, kompot owocowy

Alergeny – mąka, jajka, seler, śmietana

CZWARTEK

  • Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo
  • Kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki
  • Surówka z trzech kapust, kompot

Alergeny – seler, mąka, śmietana, jajka

PIĄTEK

  • Zupa fasolowa z ziemniakami, pieczywo.
  • Pierogi z serem i śmietaną
  • Napar z mięty, miodu i cytryny, owoc

Alergeny – seler, śmietana, mąka