Jadłospis – 23-27.09

Poniedziałek

  • Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane
  • Kiełbasa biała parzona, ziemniaki.
  • Kapusta zasmażana
  • Herbata owocowa.

Wtorek

  • Zupa brokułowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Pulpet w sosie koperkowym, kasza gryczana.
  • Pomidor ćwiartki.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane.
  • Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki.
  • Surówka z wieku kapust.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Czwartek

  • Zupa rybna z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Udko pieczone, ryż.
  • Marchewka z porem lub marchewka mini na parze.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa fasolowa, pieczywo mieszane.
  • Makaron z serem, jogurtem i truskawkami.
  • Kompot. Owoc .