Jadłospis – 20-24.05

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa brokułowa, pieczywo mieszane
  • Pulpet mielony w sosie koperkowym, ziemniaki
  • Sałatka z ogórka i papryki
  • Kompot owocowy

Wtorek

  • Zupa ogórkowa, pieczywo
  • Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki
  • Sałatka grecka
  • Kompot owocowy

Środa

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami pieczywo mieszane
  • Zraz mielony, kasza jęczmienna
  • Bukiet warzyw
  • Napar z mięty, miodu i cytryny

Czwartek

  • Kapuśniak z młodej kapusty, pieczywo mieszane
  • Pierogi z mięsem i okrasą
  • Pomidory ze szczypiorem
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa grochowa, pieczywo mieszane
  • Makaron z twarogiem i śmietaną
  • Kompot owocowy
  • Owoc sezonowy