Jadłospis – 01-05.10

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Spaghetti mięsno warzywne, makaron.
  • Kompot owocowy.
  • Owoc.

Wtorek

  • Rosół z natką pietruszki, pieczywo mieszane.
  • Kotlet mielony, ziemniaki.
  • Kapusta pekińska, papryka, ogórek z sosem maj-jogurtowym.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Środa

  • Zupa kapuśniak, pieczywo mieszane.
  • Kotleciki drobiowe z warzywami, ziemniaki.
  • Fasolka szparagowa po amerykańsku.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa rybna, pieczywo mieszane.
  • Gyros drobiowy z sosem tzatziki, ryż.
  • Surówka grecka(sałata lodowa, pomidor, ogórek, pestki słonecznika).
  • Herbata owocowa.

Piątek

  • Zupa z ciecierzycy, pieczywo mieszane.
  • Naleśniki z serem i polewą śmietanowo – jogurtową.
  • Kompot.
  • Owoc.