Szkolny konkurs plastyczny „Zdrowie na talerzu”

SZKOLNY KONKURS PLASTYCZNY

Zdrowie na talerzu”

Cele konkursu:

  • Propagowanie wśród uczniów zasad zdrowego odżywiania.
  • Zachęcanie do codziennego spożywania warzyw i owoców oraz mleka i jego przetworów.
  • Rozwijanie zdolności manualnych oraz wyobraźni plastycznej.
  • Rozwijanie aktywności twórczej uczniów.
  • Promowanie uczniów uzdolnionych plastycznie.

Regulamin konkursu:

  1. Zadaniem uczestników jest wykonanie pracy plastycznej promującej zdrowe odżywianie, w tym codzienne spożywanie warzyw i owoców oraz mleka i jego przetworów.
  2. W konkursie wezmą udział tylko indywidualne prace wykonane: samodzielnie przez dzieci, techniką dowolną, w formacie nie większym niż A3.
  3. Praca powinna być opisana na odwrocie pismem drukowanym (imię i nazwisko ucznia, klasa). Prace będą oceniane w dwóch kategoriach wiekowych: klasy I-III oraz klasy IV-V

Wszystkie prace konkursowe należy składać w terminie do 3 grudnia 2021r. do sali nr 8.

Prace zostaną ocenione przez komisję powołana przez organizatorów. Zwycięzcom zostaną przyznane nagrody i wyróżnienia.

Organizatorzy: Anna Tomczyk, Anna Bogusz, Elżbieta Ławreszuk