SZKOLNY KONKURS PLASTYCZNY
„Zdrowie na talerzu”
Cele konkursu:
- Propagowanie wśród uczniów zasad zdrowego odżywiania.
- Zachęcanie do codziennego spożywania warzyw i owoców oraz mleka i jego przetworów.
- Rozwijanie zdolności manualnych oraz wyobraźni plastycznej.
- Rozwijanie aktywności twórczej uczniów.
- Promowanie uczniów uzdolnionych plastycznie.
Regulamin konkursu:
- Zadaniem uczestników jest wykonanie pracy plastycznej promującej zdrowe odżywianie, w tym codzienne spożywanie warzyw i owoców oraz mleka i jego przetworów.
- W konkursie wezmą udział tylko indywidualne prace wykonane: samodzielnie przez dzieci, techniką dowolną, w formacie nie większym niż A3.
- Praca powinna być opisana na odwrocie pismem drukowanym (imię i nazwisko ucznia, klasa). Prace będą oceniane w dwóch kategoriach wiekowych: klasy I-III oraz klasy IV-V
Wszystkie prace konkursowe należy składać w terminie do 3 grudnia 2021r. do sali nr 8.
Prace zostaną ocenione przez komisję powołana przez organizatorów. Zwycięzcom zostaną przyznane nagrody i wyróżnienia.
Organizatorzy: Anna Tomczyk, Anna Bogusz, Elżbieta Ławreszuk