Jadłospis – 10-14.05

Poniedziałek.

  • Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo.
  • Bigos z chudym mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
  • Bułeczka drożdżowa. Kompot

Wtorek

  • Zupa brokułowa z ziemniakami, pieczywo.
  • Zraz mielony w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna
  • Buraczki z rukolą i pestkami.
  • Kompot owocowy

Środa

  • Zupa chrzanowa z jajkiem i kiełbasą, pieczywo.
  • Kurczak pieczony, ryż paraboliczny.
  • Marchewka z groszkiem
  • Kompot owocowy

Czwartek

  • Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo.
  • Filet z indyka w jajku, ziemniaki.
  • Mizeria ze śmietaną.
  • Kompot

Piątek

  • Zupa rybna z ziemniakami, pieczywo
  • Serniczki z polewą jogurtowo-śmietanową
  • Kompot owocowy.
  • Owoc