Jadłospis – 16-20.12

Poniedziałek

  • Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Kiełbasa biała parzona, ziemniaki.
  • Kapusta zasmażana.
  • Herbata owocowa.

Wtorek

  • Zupa brokułowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z mięsem i okrasą.
  • Sałata lodowa, pomidor, ogórek, pestki z sosem ogrodowym.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Kotlet schabowy w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna.
  • Mieszanka królewska na parze.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Fasolka po bretońsku, bułeczka zwykła.
  • Jogurt owocowy.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Piątek

  • Suchy prowiant.