Jadłospis – 25-29.11

Poniedziałek

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Spaghetti mięsno-warzywne, makaron.
  • Herbata owocowa. Jogurt.

Wtorek

  • Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Gołąbki po węgiersku, ziemniaki.
  • Ogórek kiszony.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa koperkowa z ryżem i ziemniakami.
  • Kotlet słoneczny z indyka, ziemniaki.
  • Marchew z porem i sosem jogurtowo majonezowym.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa fasolowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Gyros z sosem tzatziki, ryż.
  • Sałata lodowa, pomidor, ogórek.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Piątek

  • Barszcz ukraiński z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Naleśniki z serem i polewą jogurtowo- śmietanową.
  • Kompot owocowy. Owoc