Jadłospis – 18-22.11.

Poniedziałek

  • Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Kiełbasa biała parzona, ziemniaki.
  • Kapusta zasmażana.
  • Herbata owocowa. Mus owocowy.

Wtorek

  • Zupa brokułowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Pulpet w sosie koperkowym, kasza gryczana.
  • Buraki czerwone.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Udko pieczone, ziemniaki.
  • Marchewka mini na parze.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane.
  • Filet z indyka w jajku, makaron.
  • Surówka z czerwonej kapusty.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Piątek

  • Zupa z soczewicy, pieczywo mieszane.
  • Ryba po grecku, ziemniaki.
  • Kompot. Owoc .