Jadłospis – 18-22.02

Poniedziałek

  • Zupa pieczarkowa z makaronem.
  • Bigos z chudym mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
  • Herbata z cytryną. Jogurt pitny.

Wtorek

  • Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Gołąbki po węgiersku, ziemniaki.
  • Ogórek kiszony.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane.
  • Pieczeń rzymska z sosem, kasza jęczmienna.
  • Buraczki czerwone.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa chrzanowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Filet z indyka w jajku, ryż.
  • Marchewka duszona z groszkiem.
  • Kompot owocowy

Piątek

  • Zupa barszcz czerwony, pieczywo mieszane.
  • Ryba saute, ziemniaki.
  • Sałata lodowa, ogórek, kukurydza z sosem.
  • Kompot owocowy. Owoc