Jadłospis – 16-20.09

Poniedziałek

  • Zupa kapuśniak z ziemniakami, pieczywo mieszane
  • Rumsztyk wieprzowy, ziemniaki.
  • Sałatka wiosenna (ogórek, rzodkiewki, pomidor, szczypiorek)
  • Herbata owocowa

Wtorek

  • Zupa barszcz czerwony, pieczywo mieszane.
  • Kartacze lub pierogi z mięsem.
  • Kapusta włoska z kukurydzą,
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Filet z indyka panierowany, ziemniaki.
  • Pomidor ze szczypiorkiem.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa rybna z ziemniakami pieczywo mieszane.
  • Zraz mielony, Kasza jęczmienna
  • Ogórek kiszony.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Piątek

  • Zupa grochowa, pieczywo mieszane.
  • Naleśniki z twarogiem i polewą jogurtową.
  • Kompot owocowy
  • Owoc sezonowy.