Jadłospis – 10-18.06

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa owocowa z makaronem.
  • Bigos z chudym mięsem i kiełbasą.
  • Ziemniaki.
  • Bułeczka z cynamonem.

Wtorek

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Pieczeń rzymska drobiowa, kasza jęczmienna.
  • Pomidor ze szczypiorem.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo.
  • Udko z kurczaka pieczone, ryż.
  • Marchewka z porem.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa chrzanowa białą kiełbasą, pieczywo mieszane.
  • Filet z indyka panierowany, ziemniaki.
  • Mizeria ze śmietaną.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa pomidorowa, pieczywo mieszane.
  • Naleśniki z serem i polewą jogurtowo-śmietanową.
  • Kompot owocowy. Owoc

Poniedziałek

  • Zupa botwina, pieczywo mieszane.
  • Kartacze z mięsem i okrasą.
  • Sałatka wiosenna (ogórek, rzodkiewki, pomidor, szczypiorek).
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Suchy prowiant