Jadłospis – 14-18.05

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa kapuśniak, pieczywo mieszane.
  • Kotlet słoneczny, ziemniaki
  • Marchewka z groszkiem.
  • Herbata owocowa.

Wtorek

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Zraz mielony, kasza bulgur.
  • Pomidor z cebulką i olejem.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa chrzanowa, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z mięsem i okrasą.
  • Sałata lodowa, pomidor, ogórek, pestki z sosem ogrodowym.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Czwartek

  • Zupa rybna, pieczywo mieszane.
  • Kotlet schabowy, ziemniaki.
  • Surówka z nowalijek (rzodkiewka, ogórek, pomidor, koperek).
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa z soczewicy, pieczywo mieszane.
  • Makaron z twarogiem, truskawkami i polewą śmietanową.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.