Jadłospis – 4-8.12

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Kartacze z mięsem i okrasą.
  • Sałatka z ogórka i papryki.
  • Herbata owocowa.

Wtorek

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Zraz mielony w sosie własnym, kasza perłowa.
  • Buraczki czerwone.
    Napar z mięty, miodu i cytryny.

Środa

  • Zupa owocowa, pieczywo mieszane.
  • Kotlet słoneczny, makaron.
  • Marchewka mini na parze.
  • Czekolada.

Czwartek

  • Zupa chrzanowa, pieczywo mieszane.
  • Fasolka po bretońsku, bułeczka zwykła.
  • Kompot owocowy.
  • Jogurt pitny.

Piątek

  • Zupa grochowa, pieczywo mieszane.
  • Filet rybny, ziemniaki.
  • Kapusta pekińska z papryką i ogórkiem.
  • Kompot owocowy.
  • Owoc sezonowy.