Jadłospis – 20-24.11

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Fasolka po bretońsku, bułeczka
  • Jogurt owocowy pitny.
  • Herbata owocowa.

Wtorek

  • Zupa rosół z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Kotlet mielony, ziemniaki.
  • Marchewka mini na parze.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa krupnik z natką pietruszki, pieczywo mieszane.
  • Spaghetti mięsno warzywne.
  • Makaron.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane.
  • Gyros drobiowy z sosem tzatziki, ryż.
  • Surówka grecka(sałata lodowa, pomidor, ogórek, pestki)
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Piątek

  • Zupa grochowa, pieczywo mieszane.
  • Ryba w ziołach, ziemniaki.
  • Kapusta kwaszona.
  • Kompot owocowy.