Jadłospis – 29.05-02.06

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Spaghetti z sosem bolońskim i makaronem.
  • Kompot owocowy.

 

Wtorek

  • Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Schab w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna,
  • Fasolka szparagowa.
  • Kompot owocowy.

 

Środa

  • Zupa krupnik z natką pietruszki, pieczywo mieszane.
  • Kotlet pożarski, ziemniaki.
  • Surówka z nowalijek.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

 

Czwartek

  • Herbatniki, jogurt, batonik.

 

Piątek

  • Zupa z grochowa, pieczywo mieszane.
  • Ryba po grecku, ziemniaki.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.