Jadłospis 13-17.02.17

Poniedziałek

  • Zupa barszcz czerwony, pieczywo mieszane.
  • Kiełbasa biała parzona, ziemniaki.
  • Kapusta zasmażana.
  • Kompot.

 

Wtorek

  • Zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Kurczak pieczony, ryż paraboliczny.
  • Surówka z marchwi, pietruszki i chrzanu z majonezem.
  • Kompot owocowy.

 

Środa

  • Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane.
  • Pulpet w sosie koperkowym, kasza gryczana.
  • Ogórek kiszony.
  • Kompot owocowy.

 

Czwartek

  • Rosół z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Filet z indyka w jajku, ziemniaki.
  • Surówka z wielu kapust.
  • Kompot owocowy.

 

Piątek

  • Zupa barszcz ukraiński, pieczywo mieszane.
  • Makaron z twarogiem, truskawkami i śmietaną.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.