Jadłospis – 24-28.03.2025 r.

PONIEDZIAŁEK

  • Zupa grochowa z kiełbasą, pieczywo
  • Spaghetti bolognese z makaronem
  • Herbata owocowa, owoc-gruszka

WTOREK

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo
  • Pierogi z mięsem
  • Surówka z trzech kapust
  • Kompot owocowy, owoc-jabłko

ŚRODA

  • Zupa barszcz biały z jajkiem, pieczywo
  • Leczo z kiełbasą, ryż paraboliczny
  • Brokuły na parze
  • Kompot jabłkowy, jogurt

CZWARTEK

  • Zupa porowa z kaszą jęczmienną
  • Filet z kurczaka, ziemniaki
  • Surówka marchew z chrzanem
  • Kompot malinowy

PIĄTEK

  • Rosół z makaronem
  • Paluszki rybne, talarki opiekane
  • Ogórek kiszony
  • Lemoniada pomarańczowo-miętowa, ciastko zbożowe