SZKOLNY KONKURS PLASTYCZNO – LITERACKI
„Zdrowie na talerzu”
Cele konkursu:
- Propagowanie wśród uczniów zasad zdrowego odżywiania.
- Zachęcanie do codziennego spożywania warzyw i owoców oraz mleka i jego przetworów.
- Rozwijanie zdolności manualnych oraz wyobraźni plastycznej.
- Rozwijanie aktywności twórczej uczniów.
- Promowanie uczniów uzdolnionych plastycznie i literacko, stworzenie im szansy prezentacji swojej twórczości.
Regulamin konkursu:
Konkurs będzie odbywał się w dwóch kategoriach wiekowych:
KLASY I – III
- Zadaniem uczestników jest wykonanie pracy plastycznej promującej zdrowe odżywianie, w tym codzienne spożywanie warzyw i owoców oraz mleka i jego przetworów.
- W konkursie wezmą udział tylko indywidualne prace wykonane: samodzielnie przez dzieci, techniką dowolną, w formacie nie większym niż A3.
- Praca powinna być opisana na odwrocie pismem drukowanym (imię
i nazwisko ucznia, klasa).
KLASY IV – V
- Zadaniem uczestników klas IV – V jest ułożenie ciekawego, krótkiego wierszyka, o zdrowym odżywianiu, konieczności spożywania owoców, warzyw oraz mleka i jego przetworów .
- W konkursie biorą udział prace autorskie, napisane ręcznie lub komputerowo, mogą być wzbogacone ilustracją. Treść wiersza powinna być zgodna z tematem.
- Praca powinna być opisana na odwrocie pismem drukowanym (imię
i nazwisko ucznia, klasa).
Prace nieczytelne, nieestetyczne, z błędami nie będą oceniane.
Wszystkie prace konkursowe należy składać w terminie do 29 listopada 2024r. do sali nr 4 lub nr 8.
Prace zostaną ocenione przez komisję powołana przez organizatorów. Zwycięzcom zostaną przyznane nagrody i wyróżnienia.
Organizatorzy: Elżbieta Ławreszuk, Barbara Rzepniewska, Małgorzata Kuźmicka