Szkolny Konkurs Plastyczno – Literacki „Zdrowie na talerzu”

SZKOLNY KONKURS PLASTYCZNO – LITERACKI

„Zdrowie na talerzu”

Cele konkursu:

  • Propagowanie wśród uczniów zasad zdrowego odżywiania.
  • Zachęcanie do codziennego spożywania warzyw i owoców oraz mleka i jego przetworów.
  • Rozwijanie zdolności manualnych oraz wyobraźni plastycznej.
  • Rozwijanie aktywności twórczej uczniów.
  • Promowanie uczniów uzdolnionych plastycznie i literacko, stworzenie im szansy prezentacji swojej twórczości.

Regulamin konkursu:

          Konkurs będzie odbywał się w dwóch kategoriach wiekowych:

KLASY I – III

  1. Zadaniem uczestników jest wykonanie pracy plastycznej promującej zdrowe odżywianie, w tym codzienne spożywanie warzyw i owoców oraz mleka i jego przetworów.
  2. W konkursie wezmą udział tylko indywidualne prace wykonane: samodzielnie przez dzieci, techniką dowolną, w formacie nie większym niż A3.
  3. Praca powinna być opisana na odwrocie pismem drukowanym (imię
    i nazwisko ucznia, klasa).

KLASY IV – V

  1. Zadaniem uczestników klas IV – V jest ułożenie ciekawego, krótkiego wierszyka, o zdrowym odżywianiu, konieczności spożywania owoców, warzyw oraz mleka i jego przetworów .
  2. W konkursie biorą udział prace autorskie, napisane ręcznie lub komputerowo, mogą być wzbogacone ilustracją. Treść wiersza powinna być zgodna z tematem.                  
  3. Praca powinna być opisana na odwrocie pismem drukowanym (imię
    i nazwisko ucznia, klasa).

 Prace nieczytelne, nieestetyczne, z błędami nie będą oceniane.

Wszystkie prace konkursowe należy składać w terminie do 29 listopada 2024r. do sali nr 4 lub nr 8.

Prace zostaną ocenione przez komisję powołana przez organizatorów. Zwycięzcom zostaną przyznane nagrody i wyróżnienia.

Organizatorzy: Elżbieta Ławreszuk, Barbara Rzepniewska, Małgorzata Kuźmicka