Jadłospis – 10-14.10

PONIEDZIAŁEK

  • Zupa krupnik z kaszą, pieczywo
  • Bigos z mięsem ziemniaki
  • Herbata owocowa, bułeczka drożdżowa

Alergeny – mąka, śmietana, seler

WTOREK

  • Barszcz czerwony, pieczywo
  • Gałka wieprzowa w sosie koperkowym, kasza gryczana
  • Pomidor ze szczypiorem, kompot wieloowocowy

Alergeny – mąka, seler, śmietana, jajka

ŚRODA

  • Rosół z makaronem, pieczywo
  • Filet z indyka, ziemniaki
  • Sałata lodowa z ogórkiem, pomidorem, papryką, pestkami słonecznika
  • Kompot owocowy.

Alergeny – mąka, seler, jajka

CZWARTEK

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo
  • Fasolka po bretońsku, bułeczka
  • Kompot owocowy, owoc

Alergeny – mąka, śmietana, seler

PIĄTEK

  • Suchy prowiant