Jadłospis – 17-21.01.22

Obrazek wyróżniający - stołówka

PONIEDZIAŁEK

  • Rosół z makaronem ,pieczywo.
  • Kotlet mielony ,ziemniaki.
  • Surówka z rzepy ze śmietaną.
  • Kompot owocowy.

WTOREK

  • Zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo.
  • Spaghetti z makaronem.
  • Kompot owocowy, mus owocowy.

ŚRODA

  • Zupa rybna, pieczywo.
  • Filet drobiowy w jajku, ryż paraboliczny.
  • Surówka z marchewki i pora z majonezem.
  • Kompot wieloowocowy.

CZWARTEK

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo.
  • Pulpety w sosie koperkowym, kasza bulgur, warzywa na parze.
  • Kompot owocowy.

PIĄTEK

  • Zupa z soczewicy z salami i ziemniakami, pieczywo.
  • Twaróg z makaronem, truskawkami ,śmietaną i jogurtem.
  • Napar z mięty , miodu i cytryny, batonik.