Jadłospis – 04.10-08.10

Poniedziałek.        

  • Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo.
  • Bigos z chudym mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
  • Bułeczka drożdżowa. Herbata owocowa.

Wtorek                         

  • Zupa brokułowa z ziemniakami, pieczywo.
  • Zraz mielony w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna
  • Fasolka szparagowa na parze
  • Kompot owocowy, mus owocowy

Środa                      

  • Zupa bułgarska z natką pietruszki i ziemniakami, pieczywo.
  • Kurczak pieczony(udko), ryż.
  • Marchewka duszona z groszkiem
  • Kompot owocowy

Czwartek                            

  • Zupa chrzanowa z jajkiem i kiełbasą, pieczywo.
  • Pieczeń drobiowa z sosem beszamelowym, ziemniaki.
  • Sałata lodowa, papryka, ogórek i pestki z oliwą z oliwek.
  • Kompot owocowy

Piątek  

  • Zupa fasolowa, pieczywo.
  • Kotlet rybny, ziemniaki
  • Ogórek kiszony, cebulka i groszek z maj.
  • Kompot. Owoc