Jadłospis – 20-24.09

Poniedziałek.

  • Zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo
  • Spaghetti z makaronem
  • Herbata owocowa. Jogurt owocowy.

Wtorek

  • Rosół z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Kotlet mielony, ziemniaki.
  • Surówka z rzepy ze śmietaną.
  • Kompot wieloowocowy.

Środa

  • Zupa z soczewicy  z salami i z ziemniakami, pieczywo.
  • Filet drobiowy w jajku, lub gołąbki po węgiersku, ryż.
  • Surówka z marchwi i pora z majonezem
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Pulpet  w sosie koperkowym lub serowym, kasza kuskus.
  • Warzywa na parze lub fasolka szparagowa
  • Kompot owocowy

Piątek

  • Zupa krupnik z kaszą i natką pietruszki, pieczywo
  • Ryba saute, ziemniaki
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Kompot owocowy