Jadłospis – 18-22.03

Poniedziałek

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami.
  • Fasolka po bretońsku, bułeczka zwykła
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.
  • Jogurt pitny.

Wtorek

  • Zupa barszcz czerwony, pieczywo mieszane.
  • Gulasz wołowy, kasza bulgur.
  • Ogórek kiszony.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa owocowa, pieczywo mieszane.
  • Bigos z chudym mięsem i kiełbasą,
  • Ziemniaki.

Czwartek

  • Zupa chrzanowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Pieczeń drobiowa , ziemniaki
  • Buraczki czerwone
  • Kompot owocowy

Piątek

  • Zupa pomidorowa, pieczywo mieszane.
  • Filet rybny zapiekany, ziemniaki.
  • Kapusta kiszona z olejem.
  • Kompot owocowy. Owoc