Jadłospis – 19-23.03

Poniedziałek

  • Zupa koperkowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Fasolka po bretońsku, bułeczka.
  • Jogurt pitny.
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Zupa pomidorowa, pieczywo mieszane.
  • Kotlet pożarski, ziemniaki.
  • Surówka z kapusty i koperku z olejem.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Gulasz wołowy, kasza.
  • Ogórek kiszony
  • Herbata z mięty, miodu i cytryny.

Czwartek

  • Zupa brokułowi z prażonymi migdałami, pieczywo mieszane.
  • Filet z indyka, ryż.
  • Marchewka z porem i sosem majonezowym.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa grochowa, pieczywo mieszane.
  • Ryba po grecku, ziemniaki.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.