Jadłospis – 24-28.04

Poniedziałek

  • Zupa barszcz czerwony, pieczywo mieszane.
  • Kartacze z mięsem i okrasą.
  • Ogórek z papryką , cebulą i olejem.
  • Kompot.

Wtorek

  • Zupa brokułowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Kotlet mielony, ziemniaki.
  • Surówka z kapusty, marchwi z sosem majonezowym.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa pieczarkowa ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Kurczak pieczony, ryż.
  • Mizeria ze śmietaną.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Czwartek

  • Rosół z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Indyk w jajku, ziemniaki.
  • Pomidor ze szczypiorem.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa fasolowa, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z serem i polewą.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.