Jadłospis – 14-18.10

Poniedziałek

  • Suchy prowiant:
  • ciasteczka z rokietnikiem i kawałkami pomarańczy,
  • mus owocowy bez dodatku cukru,
  • batonik crunchy

Wtorek

  • Zupa kapuśniak z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z mięsem i okrasą.
  • Sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem, pestkami i serem mozarellą.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Filet z indyka panierowany, ziemniaki.
  • Pomidor ze szczypiorkiem.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa z ziemniakami pieczywo mieszane.
  • Zraz mielony, kasza jęczmienna
  • Ogórek kiszony.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Piątek

  • bez obiadu – Święto Szkoły