Jadłospis – 27-31.05

Poniedziałek

  • Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Kiełbasa biała parzona, ziemniaki.
  • Kapusta z koperkiem.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Wtorek

  • Zupa botwinka z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Kartacze z mięsem i okrasą.
  • Pomidor, ogórek, szczypior, rzodkiewka.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane.
  • Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki.
  • Surówka pomidora ze szczypiorem.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Rosół z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Udko pieczone, ryż.
  • Marchewka z porem.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa fasolowa, pieczywo mieszane.
  • Naleśniki serem i polewą.
  • Kompot.
  • Owoc.