Jadłospis – 13-17.05

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa owocowa z makaronem
  • Bigos z chudym mięsem i kiełbasą.
  • Ziemniaki
  • Bułeczka z cynamonem

Wtorek

  • Zupa botwinka, pieczywo mieszane.
  • Gołąbek po węgiersku
  • Pomidor w cząstkach.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Pieczeń rzymska, kasza jęczmienna
  • Ogórki małosolne.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa chrzanowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Filet z indyka panierowany, ryż.
  • Marchewka z groszkiem.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa pomidorowa, pieczywo mieszane.
  • Filet rybny zapiekany, ziemniaki.
  • Surówka z pomidora, ogórka, rzodkiewki i szczypiorku
  • Kompot owocowy. Owoc