Jadłospis – 6-10.05

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Spaghetti mięsno- warzywne, makaron.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny
  • Jabłko

Wtorek

  • Zupa rybna, pieczywo mieszane.
  • Kotlet mielony, ziemniaki.
  • Pomidor ze szczypiorkiem i olejem.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami.
  • Fasolka po bretońsku, bułeczka.
  • Kompot owocowy.
  • Jogurt pitny.

Czwartek

  • Rosół z makaronem, pieczywo mieszane
  • Kotlet z indyka z papryką i szczypiorem, ziemniaki.
  • Ogórek ze śmietaną.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa z soczewicy z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Naleśniki z serem i polewą śmietanowo – jogurtową
  • Kompot owocowy.
  • Owoc