Jadłospis – 11-15.02

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Spaghetti mięsno-warzywne, makaron.
  • Herbata owocowa.
  • Bułeczka z cynamonem.

Wtorek

  • Zupa rybna, pieczywo mieszane.
  • Kotlet mielony, ziemniaki.
  • Kapusta biała, papryka, ogórek z olejem.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Rosół z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Kotlet z indyka z papryką i szczypiorem, ziemniaki.
  • Marchewka z porem i sosem maj-jogurtowym.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa kapuśniak z ziemniakami, pieczywo mieszane
  • Gyros z sosem tzatziki, ryż.
  • Sałata grecka z sosem winegret.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Naleśniki z serem i polewą śmietanowo – jogurtową.
  • Kompot owocowy.
  • Owoc.