Jadłospis 14-18.01.

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa pieczarkowa z makaronem.
  • Bigos z chudym mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
  • Herbata z cytryną. Bułeczka z cynamonem.

Wtorek

  • Zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Pulpet z sosem pomidorowym, kasza jęczmienna.
  • Ogórek kiszony.
  • Kompot owocowy.

 Środa

  • Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki.
  • Buraczki czerwone.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa brokułowa, pieczywo mieszane.
  • Kurczak pieczony, ryż.
  • Kapusta pekińska, papryka, ogórek i majonez.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa barszcz czerwony, pieczywo mieszane.
  • Filet rybny z serem, ziemniaki.
  • Kapusta kiszona z olejem.
  • Kompot owocowy.
  • Owoc.