Jadłospis – 8-11.01

Obrazek wyróżniający - stołówka

Wtorek

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Spaghetti mięsno warzywne, makaron.
  • Kompot owocowy.
  • Pomarańcza.

Środa

  • Zupa z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane.
  • Gyros z indyka z sosem tzatziki, ryż.
  • Sałata lodowa, pomidor, pestki, ogórek z sosem winegret.
  • Herbata owocowa.

Czwartek

  • Rosół z natką pietruszki, pieczywo mieszane.
  • Kotleciki z indyka ze szczypiorem i papryką, ziemniaki.
  • Marchewka z porem i sosem majonezowym.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa grochowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z serem i polewą śmietanowo – jogurtową.
  • Kompot.
  • Owoc.