Jadłospis – 10-14.12

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa koperkowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Pulpet mielony w sosie pomidorowym, ziemniaki.
  • Kapusta czerwona. Napar z mięty, miodu i cytryny.

Wtorek

  • Rosół z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Kotlet słoneczny, ziemniaki.
  • Marchewka z chrzanem.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Fasolka po bretońsku, bułeczka kajzerka.
  • Jogurt pitny.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa rybna, pieczywo mieszane.
  • Zraz mielony w sosie, kasza gryczana.
  • Bukiet warzyw na parze.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa z cieciorki, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z serem i polewą jogurtowo-śmietanową.
  • Kompot owocowy.
  • Owoc sezonowy.