Jadłospis – 22-26.10

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa pomidorowa, pieczywo mieszane.
  • Kiełbasa biała parzona, ziemniaki.
  • Kapusta zasmażana.
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Kartacze z mięsem i okrasą.
  • Kapusta czerwona z sosem majonezowym.
  • Kompot owocowy.
  • Jogurt owocowy.

Środa

  • Zupa brokułowa, pieczywo mieszane.
  • Schab z pieczarką, kasza gryczana.
  • Buraczki czerwone.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Czwartek

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Udko z kurczaka pieczone, ryż.
  • Marchewka mini na parze.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane.
  • Ryba po grecku, ziemniaki.
  • Kompot owocowy.
  • Owoc sezonowy.