Jadłospis 17-21.09

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa koperkowa, pieczywo mieszane.
  • Pulpet mielony, ziemniaki.
  • Surówka grecka (sałata lodowa, ogórek, pomidor, pestki)
  • Herbata z miodem.

 

Wtorek

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Fasolka po bretońsku, bułeczka.
  • Jogurt pitny owocowy.
  • Kompot owocowy.

 

Środa

  • Zupa chrzanowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Kotlet słoneczny, ryż.
  • Marchewka z porem.
  • Kompot owocowy.

 

Czwartek

  • Zupa rybna, pieczywo mieszane.
  • Zraz mielony w sosie własnym, kasza jęczmienna.
  • Mizeria lub buraczki czerwone.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

 

Piątek

  • Zupa z soczewicy, pieczywo mieszane.
  • Makaron z twarogiem i truskawkami.
  • Kompot owocowy.
  • Owoc sezonowy.