Jadłospis – 10-14.09

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Bigos z chudym mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Gołąbki po węgiersku, ziemniaki.
  • Ogórek kiszony.
  • Herbata z miodem.

Środa

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Pieczeń rzymska, kasza jęczmienna.
  • Pomidor ze szczypiorkiem lub bukiet warzyw na parze.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane.
  • Filet panierowany, ryż.
  • Marchewka duszona z groszkiem.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa barszcz ukraiński, pieczywo mieszane.
  • Ryba soute lub w ziołach, ziemniaki.
  • Kapusta kiszona.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny. Owoc.