Jadłospis – 21-25.05

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa barszcz czerwony, pieczywo mieszane.
  • Kiełbasa biała parzona, ziemniaki.
  • Kapusta młoda z koperkiem.
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Zupa pomidorowa, pieczywo mieszane.
  • Kotlet pożarski, ziemniaki.
  • Mizeria ze śmietaną.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Udko z kurczaka pieczone, ryż.
  • Marchewka mini na parze.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa brokułowa, pieczywo mieszane.
  • Schab w sosie chrzanowym, kasza bulgur.
  • Ogórek małosolny.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa grochowa, pieczywo mieszane.
  • Ryba po grecku, ziemniaki.
  • Kompot.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.