Jadłospis – 23-30.04

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa kapuśniak z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Spaghetti mięsno warzywne, makaron.
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Zupa rosół z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Filet z indyka w jajku, ziemniaki.
  • Marchewka z porem.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Kotlet mielony, ziemniaki.
  • Pomidor ze szczypiorkiem.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Czwartek

  • Zupa z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane.
  • Gyros z indyka z sosem czosnkowym, ryż.
  • Sałatka grecka.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa rybna, pieczywo mieszane.
  • Naleśniki z serem i polewą śmietanowo – jogurtową
  • Kompot. Owoc.