Jadłospis – 16-20.04

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa brokułowa, pieczywo mieszane.
  • Kotlet pożarski, ziemniaki
  • Mizeria ze śmietaną.
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Zupa barszcz czerwony, pieczywo mieszane.
  • Fasolka po bretońsku, bułeczka.
  • Jogurt pitny.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Udko z kurczaka pieczone, ryż.
  • Surówka z nowalijek (pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek).
  • Herbata z mięty, miodu i cytryny.

Czwartek

  • Zupa pomidorowa, pieczywo mieszane.
  • Schab w sosie chrzanowym, kasza bulgur.
  • Buraczki czerwone.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa grochowa, pieczywo mieszane.
  • Ryba po grecku, ziemniaki.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.