Jadłospis – 12-16.02

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane.
  • Gulasz drobiowy, ziemniaki.
  • Fasolka szparagowa.
  • Herbata owocowa.

Wtorek

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Zraz mielony w sosie własnym, kasza perłowa.
  • Buraczki czerwone.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa koperkowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Ryba soute, ziemniaki.
  • Kapusta kwaszona.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Czwartek

  • Zupa chrzanowa, pieczywo mieszane.
  • Kotlet słoneczny, ziemniaki.
  • Sałata lodowa, pomidor, ogórek.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa grochowa, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z serem i polewą śmietanową.
  • Kompot owocowy.
  • Owoc.