Jadłospis – 15-19.01

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Spaghetti mięsno warzywne, makaron.
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Zupa rosół z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Kotlet słoneczny, ziemniaki.
  • Marchewka z porem i sosem majonezowym.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane.
  • Pulpet w sosie pomidorowym, kasza.
  • Ogórek kiszony.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Czwartek

  • Zupa rybna, pieczywo mieszane.
  • Filet z indyka w jajku, ziemniaki.
  • Sałatka grecka.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa barszcz ukraiński, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z polewą śmietanowo – truskawkową.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.