Jadłospis – 11-15.12

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Gulasz strogonow, kasza jęczmienna.
  • Ogórek kwaszony.
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Kotlet pożarski, ziemniaki.
  • Surówka z kapusty i marchwi z sosem majonezowym.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Środa

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Udko pieczone z kurczaka, ryż.
  • Warzywa na parze.
  • Herbata owocowa.

Czwartek

  • Zupa brokułowa, pieczywo mieszane.
  • Kiełbasa po węgiersku, kluski śląskie.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa barszcz ukraiński, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z serem i polewą.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.