Jadłospis – 13-17.11

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa barszcz czerwony, pieczywo mieszane.
  • Kartacze z okrasą.
  • Surówka z kapusty czerwonej.
  • Herbata owocowa.

Wtorek

  • Zupa krem z brokuł z pestkami, pieczywo mieszane.
  • Kotlet pożarski, ziemniaki.
  • Surówka z kapusty i marchwi z sosem majonezowym.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Środa

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Udko pieczone z kurczaka, ryż
  • Marchewka z pestkami słonecznika i natką pietruszki.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Schab w sosie chrzanowym, kasza gryczana.
  • Buraczki czerwone.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa fasolowa, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z serem i polewą.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.