Jadłospis – 6-10.11

Poniedziałek

  • Zupa koperkowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Gulasz drobiowy, ziemniaki
  • Pomidor ze szczypiorkiem.
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Zraz mielony w sosie własnym, kasza jęczmienna.
  • Buraczki czerwone lub mizeria..
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Środa

  • Zupa chrzanowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Kotlet słoneczny, ziemniaki.
  • Marchewka duszona z groszkiem.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa rybna, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z mięsem.
  • Sałata lodowa, pomidor, ogórek.
  • Herbata malinowa.

Piątek

  • Zupa z soczewicy, pieczywo mieszane.
  • Makaron z twarogiem i śmietaną
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.