Jadłospis – 02-06.10

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Bigos z chudym mięsem i kiełbasą, ziemniaki.
  • Herbata owocowa.

Wtorek

  • Zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Rumsztyk z cebulą, kasza bulgur.
  • Surówka z ogórka kiszonego z marchewką.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Środa

  • Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane.
  • Pulpet w sosie koperkowym, makaron.
  • Surówka z wielu kapust.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Fasolka po bretońsku.
  • Bułeczka zwykła.
  • Kompot owocowy

Piątek

  • Zupa barszcz ukraiński, pieczywo mieszane.
  • Ryba saute, ziemniaki.
  • Kapusta kiszona z olejem
  • Kompot owocowy.