Jadłospis – 18-22.09

Obrazek wyróżniający - stołówka

 Poniedziałek

  • Zupa barszcz czerwony, pieczywo mieszane.
  • Pierogi lub kartacze z okrasą.
  • Ogórek z papryką, marchewką i olejem.
  • Kompot owocowy.

 

Wtorek

  • Zupa krem z brokuł z pestkami , pieczywo mieszane.
  • Kotlet pożarski, ziemniaki.
  • Surówka z kapusty i marchwi z sosem majonezowym.
  • Kompot owocowy.

 

Środa

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Udko pieczone z kurczaka, ryż
  • Marchewka z pestkami słonecznika i natką pietruszki.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

 

Czwartek

  • Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Schab w sosie chrzanowym, kasza gryczana.
  • Buraczki czerwone.
  • Herbata owocowa.

 

Piątek

  • Zupa grochowa, pieczywo mieszane.
  • Ryba z sosem greckim, ziemniaki.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.