Jadłospis – 05-09.06

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane.
  • Kiełbasa biała parzona, ziemniaki.
  • Pomidor ze szczypiorkiem.
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo mieszane.
  • Kurczak pieczony, ryż.
  • Marchewka duszona.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane.
  • Pulpet w sosie koperkowym, kasza gryczana.
  • Ogórek małosolny.
  • Kompot owocowy.

Czwartek

  • Kapuśniak z młodej kapusty, pieczywo mieszane.
  • Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki
  • Sałata lodowa, pomidor, ogórek.
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa z soczewicy, pieczywo mieszane.
  • Makaron z twarogiem, truskawkami i śmietaną.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.