Jadłospis – 22-26.05

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa botwinka, pieczywo mieszane.
  • Kartacze z mięsem i okrasą.
  • Ogórek z papryką , cebulą i olejem.
  • Kompot owocowy.

 

Wtorek

  • Zupa pieczarkowa makaronem, pieczywo mieszane.
  • Kotlet mielony, ziemniaki.
  • Surówka z kapusty młodej z koperkiem.
  • Kompot owocowy.

 

Środa

  • Zupa brokułowa, pieczywo mieszane.
  • Gulasz drobiowy, kasza bul
  • Pomidor ze szczypiorem.
  • Kompot owocowy.

 

Czwartek

  • Rosół z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Udko z kurczaka, ryż.
  • Mizeria ze śmietaną
  • Kompot owocowy.

 

Piątek

  • Zupa rybna, pieczywo mieszane.
  • Pierogi z serem i polewą.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.